Er zijn tegenwoordig steeds meer klussen op de Nederlandse wegen te zien. Dit gebeurt omdat straten, wegen en rivieren steeds vaker aangepast worden om de oude staat te verbeteren of te verstevigen. Om dit te doen is het belangrijk dat de bouwbedrijven de juiste materialen gebruiken. Een van de materialen die vaak gebruikt wordt is zand. Een specifiekere soort hiervan is ophoogzand. Dit type zand legt letterlijk de basis van jouw project op de wegen, in de grond en bij de waterbouw. 

 

Ophoogzand of stopzand

Ophoogzand of stopzand bestaan beide uiteraard uit zand. Men denkt soms dat dit verschillende soorten zijn. Echter, is dit niet het geval. Beide soorten bestaan namelijk uit precies hetzelfde type zand. Daarnaast wordt dit zand ook vaak voor dezelfde doeleinden gebruikt. Ophoogzand bestaat uit zand dat op meerdere manieren gewonnen kan worden. Soms wordt dit zand uit de zee gehaald, waarna alleen nog het zout tussen het zand verwijderd hoeft te worden. Dit proces wordt ook wel ontzilten genoemd. Stopzand wordt ook vaak uit rivieren of meren gehaald. Waar dit zand ook vandaan komt, uiteindelijk wordt er hetzelfde mee gedaan. Dit zand zorgt er namelijk voor dat gaten met een gewenste opvulling gevuld worden. De opvulling van dit zand maakt dat zaken, zoals straattegels, makkelijk geplaatst kunnen worden. Het gebruik van dit zand is ook nog eens uitermate duurzaam, aangezien het vaak uit de natuur gewonnen wordt. 

 

Simpele levering

Ophoogzand kopen kan in eerste instantie een lastige klus lijken, maar niets is minder waar. Doordat er weinig eisen aan het zand verbonden zijn, kunnen de afmetingen van de zandkorrels variëren. Toch wil jij er als ondernemer zeker van zijn dat het project de benodigde kwaliteit geleverd zal krijgen. Gelukkig zijn er bedrijven, zoals GP Groot, die altijd kwaliteit zullen leveren voor jouw project. Daarnaast zal de levering altijd goed geregeld worden. Vooral door bedrijven als GP Groot, die dit zand gewoon bij jouw bedrijf of klus kunnen bezorgen. Op deze manier hoef je niet diverse voertuigen te regelen om dit zand voor jou te moeten vervoeren, dat wordt namelijk al voor je opgelost. Hoeveel kubieke meter zand je nodig hebt maakt ook niets uit. Zo kan er tot wel vijf kubieke meter aan stopzand gekocht worden. Op deze manier wordt de ondergrond voor elke bestratingsklus simpel geregeld worden. De gegeven prijzen per kubieke meter zijn daarnaast al inclusief de bezorgkosten berekend. Het is natuurlijk belangrijk om bij projecten geen onverwachte kosten erbij te krijgen en dat wordt op deze manier dan ook voorkomen. Zo denkt GP Groot graag met jouw bouwbedrijf mee.