Mode, het is iets waar sommige mensen heel veel aandacht aan besteden, en anderen vinden het totaal onbelangrijk. Toch kan de manier waarop je gekleed gaat ontzettend veel invloed hebben in hoe je overkomt. Daarom is het best verstandig om wat tijd en aandacht te besteden aan je kleding. Zelf heb ik verschillende relaties gehad als het ware met mode. Tijdens mijn middelbare schoolperiode ging ik over het algemeen best netjes gekleed. Maar ik wist niks van mode en dit was te zien. Ik droeg overhemden en gebruikte te veel deodorant en eau de cologne. Daarnaast had ik ook veel te veel gel in mijn haar. De tweede periode was tijdens mijn studententijd. Tijdens deze periode gaf ik eigenlijk heel weinig om hoe ik gekleed ging. Ik ging regelmatig naar hoorcolleges in een oud shirt en een joggingbroek. Het was eigenlijk best relaxed maar toen ik eenmaal een baan en een vriendin kreeg was dit natuurlijk niet meer mogelijk. Ik besloot me beter te gaan kleden.

Investering

Toen ik eenmaal een goedbetaalde baan vond realiseerde ik me dat het heel goed mogelijk zou zijn om wat geld te investeren in mooiere kleding. Mode kan soms best duur zijn. Ik kocht in ieder geval een goed pak voor mijn nieuwe baan. Het pak zelf was niet ontzettend duur maar ik liet het wel op maat maken. Dit is naar mijn mening een van de belangrijkste aspecten van een pak. Een pak dat goed past is het allerbelangrijkst.

Werk

Alhoewel ik een uitstekend pak had aangeschaft voor mijn werk is het tegenwoordig niet altijd meer nodig om in een net pak naar het werk te gaan elke dag. En dit is eigenlijk wel fijn. Meer kantoren tegenwoordig zijn redelijk soepel in de dresscode. Het is desondanks nog steeds wel slim on netjes gekleed te gaan. Er zijn veel manieren om een nette outfit uit te kiezen die ook stijlvol is en uniek voor jezelf.

Bruiloften en gala’s

Wanneer je een bepaalde leeftijd achter in de twintig bereikt zul je merken dat er meer bruiloften in je omgeving zijn. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je goed gekleed naar deze feesten kan gaan. Elke man moet daarom minimaal een of twee smokings in zijn kledingkast hebben voor speciale gelegenheden. Net als bij een pak is het een goed idee om je smoking op maat te laten maken. Op deze manier weet je zeker dat je fantastisch gekleed zult gaan naar je volgende gala of bruiloft.