Underlayment platen zijn platen die bestaan uit verscheidene gelijmde fineerlagen. De plaat is door de verschillende lagen sterk en erg stabiel. Deze platen zijn erg praktisch doordat ze sterk maar toch ook licht zijn. Ook kunnen de platen zowel in een droge als vochtige ruimte gebruikt worden en daardoor kunnen deze platen in verschillende omstandigheden het perfecte materiaal zijn. Deze platen zijn een geweldige basis voor verschillende doeleinden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan ondervloeren, wandbekleding, dakconstructies en meubels. Ook worden de platen als verpakkingsmateriaal gebruikt.
Underlayment

Voordelen van deze platen

Underlayment platen hebben een egale en mooie oppervlakte. Aan de oppervlakte zie je een houtstructuur. Daardoor zijn deze platen uitermate geschikt om meubels van te bouwen of deze te gebruiken in je interieur. Ook kan je de platen prima gebruiken voor andere doeleinden. Je ziet deze platen met regelmaat terug in de bouw. De platen worden voornamelijk gebruikt als een basisplaat voor vloeren en daken.

De platen kunnen makkelijk aan elkaar worden bevestigd middels een ‘tong en groef’. Dit wil zeggen dat er een mes een groef aan de lange zijde van de plaat zit waardoor de platen eenvoudig met elkaar verbonden kunnen worden. Underlayment platen zijn zeer betaalbaar, sterk en stabiel. Daarnaast zijn de licht van gewicht en kun je ze voor veel verschillende doeleinden gebruiken. De platen zijn dan ook niet voor niets erg gewild onder de klanten die online bestellen. Ook worden de underlayment platen veel in houthandels verkocht.

Underlayment platen erg populair

Naast underlayment platen zijn ook osb platen erg populair. Wanneer je echter je huis opnieuw wilt inrichten, dan is de keuze voor underlayment platen logischer. De underlayment platen zijn net als osb platen erg sterk en licht, maar zien er mooier uit. Hierdoor creëer je direct meer sfeer in je kamer als je kiest voor underlayment platen in plaats van wanneer je kiest voor osb platen. Toch blijft het een persoonlijke keuze. Het is vaak ook maar net wat je zelf het handigste of mooiste vindt. Je kunt online veel underlayment platen bekijken en zelf bepalen of er een mooie en geschikte plaat tussen zit. Uiteraard loont het zich ook de moeite om bij een houthandel langs te gaan om advies te vragen over de soorten underlayment platen. Gelukkig zijn er zoveel voordelen te bedenken dat je eigenlijk niet de mist in kan gaan met deze platen.