De herfst staat weer voor de deur. En dat betekent dat het tijd wordt om je dikke jas uit de opslag te halen, je truien uit de kast te trekken en je dikke sokken te gaan dragen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de verwarming een graadje over te zetten, maar het is veel beter voor het milieu als je gewoon een extra dikke trui en pantoffels aantrekt. Maar dan moet je wel goede pantoffels hebben. Vrouwen hebben, over het algemeen, wel een goed paar pantoffels in huis. Mannen echter, lijken nog steeds moeite te hebben met de aanschaf en het dragen van goede pantoffels. Terwijl ze er wel zijn!

Pantoffels voor heren in alle soorten en maten

Pantoffels, zeker die voor mannen, hebben een beetje een suf imago. Dat is eigenlijk jammer. Want pantoffels kunnen heerlijk zitten en je net dat beetje extra comfort in huis bieden. Veel mannen hoor je echter klagen over zweetvoeten en dat de pantoffels niet meer fris ruiken na een paar dagen dragen. Wist je dat er nu zelfs wasbare pantoffels zijn? Er is dus geen excuus meer om in huis op je sokken of op je schoenen te blijven lopen.

Schoenen in huis is niet hygiënisch

Want wie weet waar die schoenen allemaal geweest zijn. Wat ze onderweg aan viezigheid zijn tegengekomen. Daar moet je maar niet teveel bij nadenken. Het is een goede gewoonte om direct bij binnenkomst je schoenen uit te trekken en in je pantoffels te stappen. Zo hou je binnen en buiten goed gescheiden en blijft je vloer ook een stuk langer schoon. Zorg dat er bij de voordeur een bankje is waar je even op kunt gaan zitten om je schoenen uit te trekken en je pantoffels aan. Dat maakt het net wat gemakkelijker dan het balanceren op één been.

Op sokken lopen is ook geen goed idee

Sokken kunnen namelijk érg glad zijn en op die manier voor gevaarlijke situaties zorgen, zeker op gladde vloeren. Ook zullen sokken sneller slijten als ze niet beschermd worden door pantoffels of schoenen. En dan is er ook nog de kwestie van de koude voeten. Sokken zijn een leuk laagje tussen je vel en je schoen, maar zeker niet isolerend genoeg om de koude buiten te houden. Wist je dat je zweetvoeten kunt krijgen van koude voeten? Het wordt dus echt tijd dat je pantoffels aanschaft en die ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Zeker nu je voorlopig weer thuis aan het werk bent, kun je dat beetje extra comfort wel goed gebruiken.