Als het lekker weer is buiten maak ik graag lange wandelingen door het bos. Misschien hou jij hier ook wel van? Of heb jij een baan waar je veel staat of loopt? Hoe comfortabel je schoenen ook zijn, het gebeurt wel eens dat je na een tijd wandelen last krijgt van je voeten. Als jij zo’n wandelaar bent als ik, en jij geeft ook niet snel op, koop dan een paar comfortabele inlegzolen om daarmee op een comfortabele wijze door te stappen.

wanneer heb je inlegzolen nodig

Inlegzolen kunnen voor veel verschillende doeleinden dienen. Allereerst is er natuurlijk comfort, zoals net beschreven. Misschien ben jij, net zoals ik, een echte wandelaar. Door de Nederlandse bossen of duinen uren lang wandelen. Of op vakantie naar de Italiaanse gebergten om daar eens met een respectabel hoogteverschil te gaan wandelen. Vaak heb je hiervoor al hele goede schoenen nodig. Je kan natuurlijk ook op je sloffen gaan wandelen, maar dan is de kans dat je het net zo lang vol houd als op goede, wandel schoenen vrij nihil.

Maar soms zijn een paar goede schoenen niet genoeg. Soms kan je voor die extra stevigheid en comfort inlegzolen aanschaffen. De inlegzolen zorgen voor een verbeterde loop zodat je minder snel last van je voeten krijgt tijdens een lange wandeling door het bos. Hetzelfde geld voor beroepen waar veel gelopen moet worden. Vooral veel beroepen in de bouw. Bij beroepen waar de hele dag gesjouwd, getild, gehesen en gestaan moet worden, kunnen je voeten het op een zeker moment redelijk te verduren krijgen. Nu worden er in de bouw vaak al goede, stevige schoenen gebruikt, maar wederom kan dit in sommige gevallen niet genoeg zijn. Ook dan is de oplossing het aanschaffen van een paar goede inlegzolen.

Ergonomische voetensteun

Ook kan een goed paar inlegzolen erg ergonomisch werken. Vooral voor mensen die een loop afwijking hebben. Platvoeten bijvoorbeeld. Bij platvoeten is staat je voet, wat het woord al redelijk verklapt, platter op de grond dan de voeten van menig mens. Dit betekend vaak dat de enkels en benen wat meer naar binnen staan. Dit kan weer pijnlijke gevolgen hebben. gevolgen als pijnlijke enkels tijdens en na een lang stuk gelopen of gerend te hebben, en ook kan dit effect doorslaan of de knieën. Dit is natuurlijk vervelend omdat dit mensen weerhoud van fysieke beweging zoals sporten. met een paar goede inlegzolen zal dis probleem al een stuk minder ernstig worden.