De dagen worden korter, de temperaturen kouder en de luchtvochtigheid daalt enorm. Dit is allemaal te merken aan onze huid, haren en nagels. Voor de ene persoon geldt dat het eigenlijk zo aan je voorbij gaat, maar voor sommige is het erg vervelend en wil je er zo snel mogelijk van af. In de winter heeft je huid en haar nou eenmaal wat meer aandacht nodig dan in de zomer. Wat men voornamelijk merkt is droogte, een droge hoofdhuid, droge lippen of droge handen. Arganolie tegen roos kan hier goed bij helpen. Maar Arganolie culinair kopen kan ook! Kortom, er zijn genoeg middeltjes en tips om deze vervelende winterkwaaltjes tegen te gaan, lees snel verder!

Droge huid/haar

Als eerst is goede huidverzorging belangrijk. Je krijgt in je hele leven maar 1 huidje en het is daarom van belang om deze goed te verzorgen. Niet iedereen heeft het geld voor goede producten maar gelukkig kan je met wat huishoudmiddeltjes al heel ver komen! Zoals hierboven al vermeld werkt arganolie erg goed tegen een droge huid of hoofdhuid. Dit heb je meestal niet al in huis maar is zeker de moeite waard om te proberen. Een andere olie die erg goed kan helpen is olijfolie. Pas wel op dat je niet te veel op je gezicht smeert omdat olijfolie ook wel is voor pukkeltjes kan zorgen. Olijfolie werkt ook goed droge haarpunten! Je kan ook zelf proberen een voedende dagcrème te maken met shea butter, kokosolie en bijenwas. Verwarm dit allemaal goed en meng het door elkaar.

Droge handen/voeten

Iets anders vervelends wat vaak in de winter voorkomt zijn droge handen en voeten. En nu met het vele handen wassen is dit ook al een groter probleem dan normaal. En vooral je handen zijn belangrijk want daar doe je bijna alles mee. Iedereen kent een normale hand-of voeten crème wel, alleen dat kan soms niet voldoende zijn. Wat voor je handen en voeten goed kan helpen is een paraffine bad. Dit zorgt voor extreme voeding en zorgt voor zijdezachte handen en voeten. Ook is het mogelijk om een eigen masker te maken. Hiervoor heb je nodig: eigeel, honing en olijfolie. Meestal heb je dit al in huis dus hoef je er ook niet voor de deur uit, ideaal! Mens alles goed door elkaar en doe daarna plastic zakjes om je hand, zo kan het extra goed intrekken en kan je niks vies maken. Hierna zullen je handen als herboren voelen. Voor een goed resultaat is het aan te raden om dit 2 keer per week te doen.