De zomer is weer om de hoek en dar betekend dat de natuur in volle gang is. De bloemetjes bloeien snel, de bomen krijgen weer een mooie kleur, en het gras wordt natuurlijk weer hoog. Grasmaaien is een klus die gelukkig niet het hele jaar hoeft, maar het moet in de lente/zomer toch wel gebeuren. Andes is je tuin binnen de kortste keren volledig begroeit en dat ziet er niet zo netjes uit. Koop daarom nu een grasmaaier van Toolnation en maai je gazon weer mooi!

Een grasveldje in de tuin

Het gras maaien is voor sommige een fijne klus, en andere weer een nodig kwaad. Een mooi grasveldje in de tuin ziet er vaak mooi uit, het accentueert de rest van de tuin. Het is alleen wel meer werk dan een betegelde tuin. Dit komt omdat het elk jaar weer opnieuw moet worden aangelegd, omdat er altijd stukken zijn waar het gras na e winter niet meer boven komt. Daarnaast moet het groeien en heeft het veel water nodig. Nou regent het in Nederland met enig regelmaat, wat goed is voor de groei van het veldje. Maar het weer in Nederland is vaak erg onvoorspelbaar. Zo kan het in het voorjaar zo zijn, dat als het gras gegroeid is, het vervolgens weer kapot vriest. En in de zomer kan het weer gebeuren dat er een paar dagen stralend weer zonder regen is, en het gras weer kan verdorren. Dan moet je er voor zorgen dat het graas ‘s avonds voldoende water krijgt. Ook moet het nog eens continu gemaaid worden om het netjes te houden. Dit kunnen natuurlijk argumenten zijn om de boel gewoon te betegelen, maar een groen stukje in de tuin staat vaak wel erg mooi.

Welke grasmaaier past het best bij jou

Welke grasmaaier past er nou het beste bij jou en je tuin? Dit ligt er allereerst heel erg aan hoeveel je voor een grasmaaier wilt besteden. Er is een gigantisch groot aanbod van verscheidene grasmaaiers. Zo zijn er hele simpele grasmaaiers die je voort moet duwen uit eigen kracht. Deze zijn vaak goedkoper en werken heel eenvoudig. Het gaat met deze modellen alleen een stuk minder snel en het trekt kleinere stroken. Maar als jouw tuin wat kleiner is, dan is dit perfect.

Als jij een grotere tuin hebt met een groot grasveld, dan is de elektrische grasmaaier het overwegen waard. Deze modellen kosten over het algemeen een stuk meer, maar ook hierin zijn veel verschillende modellen. Modellen die je voort kunt duwen zoals een Makita grasmaaier of een Gardena grasmaaier, maar ook luxe modellen die je kunt besturen terwijl je er bovenop zit zoals een Villa Senator. Het ligt er maar aan waar je naar opzoek bent en hoe groot je tuin en budget is.