Dus je hebt een weekend weg gepland met een grote groep vrienden. Om het vervoer minimaal te houden willen jullie eigenlijk maar twee auto’s mee. Alleen geen van de auto’s die jullie zelf hebben is geschikt hiervoor. Wat nu?

Het is geen heel gek idee om een auto te huren. Een 9-Persoons Ford Transit kost voor een dag ongeveer 80 euro. Een prijs die je goed met negen man kan delen. En ook een goede oplossing om maar één auto mee te hoeven nemen. Scheelt ten slotte ook weer een hoop benzine.

Autoverhuur is al tijden een veelgebruikte service. Het hoeft natuurlijk niet alleen gebruikt te worden voor korte vakanties. Een personeelsuitje, of een verhuizing? Je kan bij de meeste autoverhuur sites ook aanhangers huren, mocht je er één nodig hebben. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder staan ze op een rijtje.

De soort auto

Zoals hierboven genoemd. De toepassing die je voor de auto hebt bepaalt groot- en deels het soort auto dat je wil huren. Kleinere auto’s zijn over het algemeen goedkoper om te huren dan grotere bussen. Maar met meer mensen die de kosten delen is een grote bus weer goedkoper.

Handgeschakeld of automaat

Dit hangt af van waar je je zelf comfortabel bij voelt. Vrijwel alle autoverhuur sites hebben keuzes in zowel handgeschakeld als automaat.

Leeftijd

Nederland hanteert de regel dat je een auto mag huren vanaf negentien jaar, mits je wel één jaar in het bezit bent van een rijbewijs. Elk land heeft eigen regels wat betreft de leeftijd, er zijn landen waar je vanaf je achttiende een auto mag huren. Maar er zijn ook landen waar de minimumleeftijd 25 jaar is, Cyprus bijvoorbeeld.

Wat is er allemaal inclusief?

Dit hangt af van de verhuurder. Sommige verhuurders hebben all-in verzekeringen en bij anderen ben je voor een groot deel zelf verantwoordelijk. Een veel gebruikte regel is dat de verhuurder eventuele kosten voor eigen rekening neemt, mochten die kosten dan niet meer zijn dan 100 euro Het is belangrijk dat je bij jouw verhuurder goed kijkt naar de regels die ze hebben opgesteld.

Wat verwacht de verhuurder van je?

De verhuurder levert de auto altijd aan met een bepaalde benzinestand en verwacht dat dit ook de benzinestand is waarmee je de auto weer inlevert. Ze hebben tenslotte geen zin om de auto terug te moeten duwen, mocht je de tank hebben leeggereden.

Wat als je schade hebt gereden?

Dit hoeft geen probleem te zijn. Je bent hiervoor verzekerd en de schade wordt vergoed. Wel is het belangrijk om de schade bij de verhuurder te melden.

Heb je nog meer vragen omtrent het huren? Neem dan contact op met je verhuurder. Ze zijn vaak heel behulpzaam en kunnen je informeren van al hun regels.