Het kopen van de spullen voor je baby wil je waarschijnlijk wel met een hoop aandacht doen. De kans is groot dat het de eerste keer is dat je deze spullen zelf moet gaan kopen en er dan ook eigenlijk nog niet zoveel over weet. Als het gaat om luiers zijn er een hoop verschillende opties. De afgelopen jaren zijn er steeds meer verschillende luiers op de markt gekomen met zo allemaal hun eigen voordelen. Welke luier het beste is, is dan ook niet voor elke baby hetzelfde. 

Verschillende soorten luiers

De luiers die je kunt kopen zijn over het algemeen onder te verdelen in vier verschillende soorten. Wel is het zo dat de luiers op verschillende gebieden van elkaar te onderscheiden zijn. Zo heb je wegwerpluiers, wasbare luiers, luierbroekjes en zwemluiers. De namen zeggen vaak al een hoop over in welke situatie je de luier het beste kunt gebruiken. Wel is het aan te raden om naar een luiers aanbieding te kijken. Luiers zijn in de meeste winkels erg prijzig en met aanbiedingen kun je meestal de helft van je geld besparen. Zeker als je 9 maanden aan het wachten bent op de baby moet het wel lukken om een goede aanbieding te vinden.

Verschillende maten luiers

Naast dat er verschillende soorten luiers zijn is het ook belangrijk om te kijken naar de grootte van een luier. De grootte van de luiers is bij de meeste merken in verschillende namen verdeeld. Zo heb je prematuur luiers voor baby’s die minder dan 2,5 kilo wegen, maar ook nog de extra large luiers voor kinderen die meer dan 11 kilo wegen. Hiertussen in zijn allemaal verschillende maten luiers. Het kopen van een grote hoeveelheid luiers kan dus niet altijd even effectief zijn. Ook zullen de luiers vaak verschillen in dikte. De ene luier kan meer ontlasting dragen dan de ander. Het is ook belangrijk dat je  ervoor zorgt dat je luieruitslag voorkomt. Dit komt een stuk vaker voor dan je misschien denkt. Daarom is het erg belangrijk dat je de luiers zo snel mogelijk verschoont. Laat je baby niet rondlopen met een vieze luier gedurende de dag. Je kunt eenvoudig een luier kwijt in de buggy of in een baby wastas. Veel ouders kiezen ervoor om een tasje mee te nemen speciaal voor de spullen van de baby.